The Origin of PrimoChic

Perjalanan PrimoChic bermula sedekad lalu. Mula2 memang tak sangka nak jual barang online. Waktu tgh cari idea utk jual online, my ‘twin'(sbb share birth date) suggested to sell bags at fotopages.com . Di situlah bermula… Walau takde pengalaman jual online, I survived because I am self-learner. I like to learn new things. New things excite me.

Lepas tu PrimoChic jual barang di forum sbb kat situlah tgh famous giler. Ramai org join forum, borak2, chit chat. Pastu kita dok menyelit sekali jual barang. haha.. PrimoChic jual di forum wanitamelayu. Yerla, dulu2 takde facebook atau instagram lg 😛 Kita register company pada tahun 2010.

Lepas tu, blogspot pulak famous. Kita bukak blog dan jual di blog pula. Bila facebook dah start famous, kita start jual di facebook. Hmm tak ingat pula tahun apa. Mayybee around 2010 kot. Malangnya tahun 2014, fb tutup page primochic lps dah dpt 10k likes. Langgar rules katanya. Urghhh ntah rule apa yang dilanggar, I had no idea. Rasa down giler time tu. My husband cheered me up and encouraged me to open new page.

It’s not the end of the day. hehe.. But of course la rasa down giler pasal kita put a lot of efforts kan? Kita bukak page baru dan kumpul Likes sampaila dpt lebih dari 30k.. Pheww.. rasa berbaloi. Kadang2 satu kejatuhan mengingatkan kita untuk berusaha lebih baik.

Step by step, kita evolved, ikut pasaran semasa hinggalah sekarang, kita dah ada website ecommerce sendiri. I am very grateful and blessed.

PrimoChic has served thousands of customers since 2007. Ada yang dah beranak pinak pun. Kita kenal customers dari zaman bujang, beli hantaran kahwin hinggalah ada anak. Walau kita jarang bertegur sapa, PrimoChic masih ‘stalking’ customers, tgk2 whats going on in their lives. hehe..

Kita happy bila customers happy. Once again, thank you for being kind to us. We truly appreciate your supports.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s