Atasi Selsema Yang Terlalu Kerap


Me and selsema bole consider as BFF. Sejak kecil lagi, I memang selalu selsema. Bukanlah teruk sangat selsema, dalam sehari dua saja tapi terlalu kerap. Kalau ada habuk sikit, mesti bersin dan selsema. Jika selsema yang ‘agak teruk’, demam pula akan menyusul. Yang peliknya, waktu tinggal di asmara asrama, kesihatan memang tip top. Bila balik… Continue reading Atasi Selsema Yang Terlalu Kerap

Talam Dua Muka


I am always amused how orang dulu boleh came up with awesome proverbs. Contohnya: talam dua muka. Obviously ianya berasal dari kuih talam yang mempunyai 2 lapisan. Let say black and white. Tapi kenapa kuih talam? Why? Takde ke kuih lain yang bole dijadikan proverb. How about karipap, kuih kegemaran ramai. Mungkin kita bole cipta… Continue reading Talam Dua Muka

Betul ke makan supplement boleh lebatkan rambut?


Betul ke? That was the question I asked to myself. Rasanya ‘semua’ orang mengalami keguguran rambut. Samada gugur secara kronik atau tak saja. For me, rambut dah gugur like more than 10 years. Awal-awal dulu memang rasa tak kisah. Ingatkan ‘normal’ je. Tapi bila lihat setiap hari rambut gugur, hati dah start rasa cuak. So… Continue reading Betul ke makan supplement boleh lebatkan rambut?

Skynet or SkyNut?


Hella yes! Skynet drove me nuts recently. So, I call them as SkyNUT. Feeza amat jarang(this year saja, 4-5 kali) menggunakan perkhidmatan Skynut tapi atas sebab2 tertentu, Feeza menggunakan khidmat mereka. Di sini, Feeza bukan nak complaint tapi untuk sharing dan ajak anda semua ambil iktibar dari pengalaman Feeza. Dari pengalaman, Skynut hanya mengambil berat… Continue reading Skynet or SkyNut?

Jujur Atau Hipokrit?


Sewaktu Feeza baru menjejakkan kaki di Jepun(more than 10 years back), my senpai(senior) ‘warned’ me about Japanese behavior. The senpai said something like: “Feeza… Orang Jepun ni hipokrit. Mulut cakap lain, hati cakap lain. Don’t believe them.” Memandangkan masih baru di Jepun dan tak faham lagi selok belok orang Jepun, Feeza anggap that ‘warning’ sebagai… Continue reading Jujur Atau Hipokrit?

Tips Kempiskan Perut Tanpa Bersenam


Perut tanpa lemak yang menggeleber memang menjadi idaman kaum wanita. Lebih2 lagi bagi kaum ibu yang baru melahirkan anak, isu perut buncit merupakan isu besar. Tapi tahukah anda, anda boleh kempiskan perut tanpa bersenam. Yer, betul. Ini berdasarkan pengalaman Feeza sendiri sebab Feeza tak suka bersenam. For me, rasa berpeluh dan melekit2 selepas bersenam itu… Continue reading Tips Kempiskan Perut Tanpa Bersenam

Weird Menu but Delicious(or not?)


One of various cool things about Japan is they always come up with ‘crazy’ and innovative ideas. That makes Japan very unique in their own ways and sooo ‘authentic’..🙂 Japan’s fast food chains also come up with unique(or I could say ‘weird’) menu to feed your hungry stomach. Would you dare to give a try?… Continue reading Weird Menu but Delicious(or not?)